onsdag, mars 19, 2014

Badrum och bastu färdiga!

Hela familjen premiärbadar.
För ganska exakt ett år sedan hade vi tömt rummen i källaren och började bila upp betonggolvet för att lägga rör. Minst ett år tidigare började vi skissa på en planlösning. Vissa perioder har vi haft mer speed än i andra, men nu kan vi säga att badrummet äntligen är färdigt! Det har blivit två bad och en bastning bara den senaste veckan - vi är helnöjda! Det är en häftig känsla att se det hela helt klart, när det funnits på papper och i våra huvuden så länge.

Hur det skulle se ut har vi själva skissat fram, vi har också gjort det mesta själva (se tidigare inlägg).

Inköpen har gjorts över halva södra Sverige, inkl via nätet. Tjusningen med att göra det själv är ju att man kan välja och vraka bland leverantörer och både pressa priset och få det precis som man vill. Badkaret köptes på rea på K-rauta, badrumsmöblerna fyndade vi på Macros påskutförsäljning förra året, förutom vita hyllan som kommer från Byggmax. Spegeln är från Bauhaus och toastolen och handdukstorken kommer från Rinkaby rör.

Bastuaggregatet är en Tylö Sport och bastulavarna köpte vi färdiga från Byggmax. Fönster, dörr och belysning från K-rauta.

Bastupanel och lister kommer från Cheapy. Det turkosa kaklet och mosaiken är från Svenska kakel, medan det vita är K-rautas billigaste.













söndag, mars 09, 2014

Vatten indraget i badrummet


Förra gången vi gjorde badrum lejde vi bort rörmokeriet, men nu kände P att han vågade sig på det själv. Det svåraste var att hitta rätt grejer, så att alla delar passade ihop på slutet, men nu rinner vattnet till både handfat, toalett och badkar! Handdukstorken är dessutom ihopkopplad med vårt vattenburna värmesystem och övriga element i huset. I golvet kör vi elvärmeslingor. Det blir mest stödvärme där.
Sedan har vi flyttat ut bastufönster och dörr en bit. De behövdes justeras för att komma i nivå med kaklet.
J sätter upp foder, fogar, målar och städar. Vår dotter är så stor nu att hon nöjt leker själv i rummet sidan om - perfekt!






I morgon har vi tagit semester för att jobba vidare, känns som om vi vill bli klara med källaren nu när våren har kommit! Tak- och golvlister är nästa grej och sedan ska mer inredning in.
Foder på gång!