måndag, februari 24, 2014

Efterarbete - tapetsering och dörrmålning


Vitt var det här!
Medan P mest håller till i badrummet så efterfixar J i de övriga rummen. Sladdhysterin runt elcentralen har P fixat till, så nu var det läge att göra något åt även den väggen. Det krävde sin kvinna att få den tapeten på plats!

Just nu pågår målning av innerdörrar. Det görs på plats, mest på grund av platsbrist, men det verkar funka. Skumgummiroller är grejen! Biltemas funkar finfint: 9,90 kr för ett set med hållare, tråg och roller är svårslaget!

Med nya handtag blir dörrarna som nya! Jula har förresten bra utbud med handtag, fast köp inte de billigaste. Det misstaget har vi gjort tidigare - de är redan utbytta.
Före
Efter lapptäcketapetsering


Kakling i badrummet




Vi har fått kakel och klinker på plats i badrummet! Väggarna lejde vi bort, men när kaklarna såg att vi valt 10x10cm till golvet lejde de tillbaka jobbet :-)  Eller rättare sagt, de uttryckte det diplomatiskt, att det skulle ta väldigt lång tid (som vi får betala för), att de inte hade tid att göra det på ett bra tag och att vi kunde fixa det lätt själva med lite instruktioner och stödlinjer. Så, så blev det! Några kvällars jobb senare var 1400 golvplattor lagda!  Treåriga dottern tog sitt jobb som arbetsledare och hantlangare på stort allvar...
Vi hade läst oss till att man skulle ha små plattor till källargolv för att fukten ska kunna vandra. I källare ska man ju inte ha tätskikt på samma sätt som i övriga huset. Men nu när vi pratat med lite fackfolk verkar det som om större plattor också hade funkat. Nåja, nu ligger de där i alla fall.

Vita väggkaklet är K-rautas billigaste för 99 kr/m2. Golvet och glasmosaiken var betydligt dyrare, från Svenska kakel, bästa kakelaffären i stan enligt oss.
 

lördag, februari 08, 2014

Kontoret inrett

Nästan färdigt. Dörren ska målas också.
Blivande badrummet fick bli målarverkstad.
Nu har vi flyttat ner kontoret, men det ser inte riktigt ut som innan. Skrivbordet i björk kapades och målades petrolblått. Till det satte vi upp matchande hyllplan. Men framför allt rensade vi bort flera sopsäckar med papper, pärmar, datorprylar och annat som vi inte egentligen behöver spara på.

Större delen av kontoret ryms nu i en stor ekmöbel som vi sprang på i somras. Då stod den i en källare hos en kompis mamma. J uttryckte sin beundran och några månader senare ringde ägaren och undrade om vi ville ha den, gratis mot hämtning. Klart vi ville! Att dessa möbler inte är värda något idag är inte klokt. Frågan är om det går att hitta en mer anpassad möbel till skrivaren? Ändå skiljer det troligtvis ca 100 år mellan tillverkningsåren på dem båda.

Det blev också en spelhörna med ny belysning från Ilva. Vi körde en shoppingtur till Malmö. Både IKEA, XXXLutz, Ilva, Hornbach och Stoff & Stil fick besök.
Slukar ett helt kontor!
Som gjorda för varandra!



Hittade en kul lampa på Ilva.



Gästrummet klart!


Det har hänt en hel del på sistone i källaren. Tyvärr har inte bloggande hängt med i samma takt. Dagarna efter nyår fick vi i ordning delen som nu är gästrum! Möblerna är begagnade, men vi fräschade upp det hela med nya överkast och kuddar. Överkasten är från Hemtext och kuddarna har J sytt med tyg från Stoff och stil. Undantaget ugglekudden som är från Ellos. Sänglampor från IKEA.