söndag, oktober 20, 2013

Spotlights i källaren

Idag tog vi ett ryck till. J spacklade färdigt och P installerade belysningen i båda rummen.
Har också städat lite och bankat och borstat ner sista lösa putsen i badrummet.



söndag, oktober 06, 2013

Spackel, spackel...

Under några helger har J spacklat och slipat i källaren. Det var ett tag sedan, så jag gjorde generalfelet och tog för mycket spackel första gången. Att slipa är inte så roligt...

Det finns bra filmer på Youtube hur man gör när man spacklar. Den här önskar jag att jag hade sett innan jag satte igång: http://www.youtube.com/watch?v=a1QSVX7SiCo

Något nytt sedan förra gången är också papperremsorna. De ska tydligen hålla bättre än glasfiberremsorna, men de är meckigare att få dit. Ta rejält med spackel under och dra över med spackelspaden så det inte blir bubblor!

10 liter spackel räcker inte långt när man slipar bort mer än det är tänkt. Först köpte vi ett dyrt (500 kr +) på målarfirma. När det tog slut på en söndag fick det bli Cheapys handspackel och ärligt talat så märker jag ingen större skillnad. Det skiljer över 300 kr spannen och då kan man ta tiden att spackla igen lite luftbubblor som uppstår i det billigare.



Blivande korridor och kontor.

Uppreglade väggar och tak

På sista tiden har vi jobbat på, någon timme här och någon timme där. Hela källaren är nu uppreglad, både väggar och tak. Vi har isolerat, plyfat och gipsat. I taket är det vitt innertak. Det är inte högt till taket, ca 2,10 när vi började, så det gäller att inte bygga på för mycket nedåt. Ovanför innertaket går en mängd elrör och vattenrör till elementen. Vi ska ha flera nya element, TV, kontor, bastu osv så det blir många sladdar! Vi passar också på att dra vattenrör till utomhuskranar samtidigt.




Blivande gästrum.

Panel uppsatt i bastun

Gert (J´s pappa) har gjort färdigt sitt jobb. Hela bastun har fått panel nu. Tusen tack! Nu återstår bara lite lister, lavar, golv, el och belysning.