måndag, januari 16, 2012

Utebelysning och trädgårdsbelysning

2008 skrev vi om att vi installerat belysning under rönnsumaken, kopplat till ett astronomiskt ur som styrs av solen och de tider vi bestämt. Nu har vi även kopplat på ny utebelysning och belysning på en liten japansk lönn framför entrén. Det gör mycket för välkomnandet att det är tänt. Inte minst för vår egen skull.

Utanför källaren blev det dock JULA-lampor med rörelsedetektor. Funkar hur bra som helst. Nu ser man äntligen nyckelhålet när man kommer hem från jobbet och ska in med cykeln. Kanske skrämmer det iväg en och annan obehörig också?

Annars pysslar vi mest inomhus. Vi har ett långtgående projekt att rensa ur i lådor, garderober, förråd och källare. Helt otroligt vad vi har samlat på oss prylar! Men så skönt det är att rensa ur! Vem uppfann nostalgin och till vilken nytta? Många saker är också "bra-att-ha-saker", fast vi aldrig lär behöva dem. Och behöver vi dem så hittar vi inte dem i röran.

Stora rensarprojektet just nu är kontoren som ska slås ihop till ett. Sonja ska få ett eget rum.

7 W Power-LED under rönnsumaken.

Japansk lönn och rönnsumaken i bakgrunden.

Källarportarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå,
ni har verkligen renoverat mycket. Det är häftigt att ni orkat och att ni dessutom fortsätter vidare. Men det verkar som att saker börjar komma på plats nu när ni har placerat upp utomhuslampor.

Jag jobbar på Byggla.se och tycker det skulle vara kul att ha med er. Ert projekt är inspirerande och jag tror ni kan finna andra som renoverar som är fyllda med tips och idéer till framtida projekt. Du kan maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer och kan då kanske locka med ett litet symboliskt bidrag.
Lycka till med huset! :)
Mvh
Vendela på Byggla

Nicklas sa...

Så snyggt ni gjort med belysningen. Ljus ger verkligen en extra dimension till både hus och trädgård.

Ibland finns det dock platser utomhus där man vill ha en ljuspunkt men det kan vara besvärligt att dra fram el. Jag kan då rekommendera Helios solcellsbelysning som har både rörelse- och skymningssensor inbyggt. Du får alltså ett "mysljus" när det är mörkt och ingen är där, men när man närmar sig lyser den upp fullt.