lördag, juni 18, 2011

Häck och gräsmatta har tagit sig fint

Två månader efter att vi lagt ut ny gräsmatta och satt häck kan vi konstatera att de tagit sig fint. Gräsmattan är så tät så vi måste tömma uppsamlaren efter en vända, och häcken har börjat blomma. Tyvärr har lite vildgräs och tistlar trängt igenom gräset, trots att vi försökte rensa bort allt innan. Vi drar upp dem och hoppas de ger upp snart!

måndag, juni 13, 2011

Platsbyggda soffan i uterummet färdig!

Soffan är färdig! Vi har målat tre gånger och målarfogat emellan. Sittytorna har fått gångjärn så att de kan lyftas när grillkolen ska fram. Under stora "loungedelen" har vi gott om plats för kubbspel och annat kul!



Dynorna har J sytt. Grunden är madrasser från Jysk, dessa kan man enkelt dela med skarp brödkniv. Överdragen är svart dralon från Stoff och Stil. Först syddes de ihop på längden efter madrassens mått, sedan träddes de på och övriga sömmar, inkl kardborreöppning på ena kortsidan (måste kunna tvätta ju!) tråcklades innan tyget åkte av igen och syddes på maskin. Vet inte om det är standardförvarande, men det funkade fint!

Det slutade i värsta kuddorgien i hörnet. Lulu hade varit avundsjuk! De stora innerkuddarna är köpta på Stoff och stil, därifrån kommer även det randiga tyget samt tyget med de stora vita blommorna på. Övriga innerkuddar hittade J i en flyttkartong i källaren, märkligt vad en stor källare kan gömma... Tyget med de gröna plupparna är från IKEA, likaså är filten. Den roliga "Montazamikudden" är ett loppisfynd. 20 kr på Halmia.

torsdag, juni 02, 2011

Soffan tar form

Vi har klätt soffan med en liknande panel som resten av rummet, fast slät så man inte river upp sig och kläderna. På sittytorna blir det MDF, dessa ytor ska sedan gå att lyfta för förvaring under. Alla knaggar kvistlackas och hålen träspacklas innan målning.