måndag, december 28, 2009

Rörigt värre


I blivande tvättstugan kämpar P på med vattenledningar och elementrör. Vi ska sätta in ännu ett element under nya fönstret och ett annat ska flyttas lite. I taket byggs de befintliga rören in så det blir lite snyggare och vatten ska dras fram till diskbänk och tvättmaskin. Vi chockas åter över hur dyrt sånt här är. Det känns löjligt att sitta och räkna på billig inredning när fyra rörkopplingar kostar 3000 kr.

I stället för julgran


Vår nya "skiljevägg" med julig touch! Den lilla julgranen är tyvärr den enda det blev i år. Nya tag nästa år!



söndag, december 13, 2009

Putsning och ny vägg i tvättstugan

Efter dräneringen är förhoppningsvis källaren torr, men tidigare fukt har fått putsen att lossna. Efter att ha knackat ner allt som är löst gav sig J på att fylla igen hålrummen och putsa fint. Det är ju inte allt för noga i en groventré och det är alltid kul att testa om man kan. Blev inte så tokigt och var riktigt roligt!

Under tiden bygger P en ny vägg som ska dela av rummet i en entrédel och tvättstugedel. På så sätt utnyttjar vi ytan bättre och kan ställa saker mot väggen på båda sidor.



Tvättstuga/groventré

I källaren har vi två garage, men eftersom de är trånga och det är svårt att köra ner där så har vi murat igen garageporthålen och satt i vanliga slagportar. Nu är det, efter lite velande, dags att göra det ena till groventré och tvättstuga!

IKEA´s köksprogram funkar fint även till denna planering. Längs långa väggen blir det tvättmaskin, torktumlare och köksskåp och diskbänk. I "gattet" där de gröna hyllorna är ska vi ha vår groventré där man kan hänga av sig. Och på kortväggen längst in blir det arbetsyta.