söndag, juli 12, 2009

Mycke jord är det...


Bara för att vi fyllt i den mesta jorden är vi långt i från klara med dräneringen. De största högarna är visserligen borta, men mycket jord ligger fortfarande på tomten och det tar tid att få det hela jämnt och fint. På baksidan är det tack o lov inte så noga eftersom vi ska bygga ett fett trädäck där, planer och ritningar finns redan :-) Men vi väntar lite med att påbörja det hela.

Eftersom vi höjer marknivån för att få fall från huset har vi fått tillverka "ljusbrunnar" runt källarfönsterna på framsidan. Något som givetvis inte går att köpa. Efter lite klurande kom P fram till att det borde funka med kantsten som sätts fast i varandra med "metallplugg", typ. Blev riktigt bra!

I helgen har vi grovjobbat med att gräva upp gamla buskar och stubbar, grävt ner el från huset och ut i trädgården till framtida belysning samt försöka separera "högarna" från vad som är "mark" och (rester av) gräsmatta - inte helt enkelt.

4 kommentarer:

Sussie sa...

Hej! snart tar vi oss an ett projekt väldigt likt erat "från koja till slott" ;) jag tycker din blogg är intressant och min kommer snart också innehålla massa renovering, men lite saker jag undrar över är ju hur mkt allt gått på osv?

Agnesfrid/J sa...

Hej Sussie!
Vi har en budget på 600 000 kr för hela renoveringen - och det kommer minst att gå åt. Då gör vi det mesta själva och jagar billigt material. Vissa saker har blivit dyrare än vi tänkt oss, andra billigare. Badrummet och toan gick på ca 80´, taket 50´(återanvände pannorna), dräneringen 50´, köket 120´, Fönster 100', Fjärrvärme +kamin 100', Entrén 20´, golv/tapet/färg mm 30´. Utöver detta har vi lagt rätt mycket av våra löner varje månad också så vi har inte järnkoll på slutsumman. Det rullar snabbt iväg! Vi har tur eftersom P är elektriker, så den kostnaden slipper vi. Lycka till med ert projekt!

Sussie sa...

Tack så hemskt mycket för lite prisuppgifter, betyder mycket då vi själva måste lägga en budget så småningom!!
Vi kommer att jobba på samma sätt som ni, mesta jobbet själv och billigare material.

Har ni lejt bort NÅGOT själv? typ toa? eller har ni även gjort det själv?

Nu håller jag bara tummarna för oss att vårat hus blir sålt och att vi vinner andra huset, när jag kommit igång med bloggen sen kommer jag välkomna dig!

Agnesfrid/J sa...

Hej hej!

Jo vi har bla lejt bort rörmokeriet på toan. Det blev dyrt, men fick kosta. Man vill ju inte ha en vattenläcka när man är klar :-) Har du någon mail eller facebook? Då kan vi fortsätta diskussionen där :-)