tisdag, december 25, 2007

Fönsterbrädor på plats


Strax innan jul föll många bitar på plats. Bland annat fick vi upp nya fönsterbrädor i vardagsrummet. Det visade sig stört omöjligt att hitta den spräckliga sten som redan finns i vissa fönster så till slut blev det matchande svart granit. Vi fick 400 års garanti så det är nog bra...

Hallen nästan färdig




Nu saknas det endast ett element i hallen, sen är den klar! Vi har gipsat, satt slät väv och målat väggarna vaniljgula, målat tak, lagt nytt golv och köpt ny inredning. Entrén flyttade vi ut 30 cm förra hösten. Innanför nya innerdörren till vänster har vi skapat en klädkammare i kombination med städskrubb för att dölja det mesta av kläder och skor. Här ser ni före- och efterbilder. I mitthyllan har vi laddningsstation för mobilerna!

torsdag, december 13, 2007

Äntligen lite "piff"


Vi fortsätter med att sätta lister och fixa med detaljer, men nu har vi kommit in i den roliga fasen där varje sak inte tar så lång tid, men ändå verkligen gör skillnad! Till exempel har vi fått in lite "piff" i huset så nu har vi julstämning med hyacinter, stjärnor i fönsterna och röda gardiner! I trädgården har vi också fått upp belysning - en slinga i äppleträdet som välkomnar en hem. Det börjar bli riktigt mysigt :-) Även om det fortfarande saknas en del (fönsterbrädor, hallmöbler, en fungerande gästtoa...) så känner vi ingen panik längre - det framgår kanske av bilden?

Lagom till advent har vi även kopplat brandvarnare till larmet.