lördag, juni 30, 2007

Stora fönsterpartiet på plats!







Äntligen! Äntligen! Med gemensamma krafter har de sista fönsterna med altandörr mot uterummet kommit på plats, bromsklossen för att bli färdiga i vardagsrummet! Åke tillverkade en metallkonstruktion som stöttar upp teglet (eftersom de nya fönsterna är betydligt smalare) och Gert och P fick det hela på plats. En kväll tog det att riva det gamla och nästan en dag att få nya fönsterna och glasdörren på plats. Vi har ju glömt att gömma en peng i huset för lycka så det passade vi på nu. 50 öre - anno 2007 finns nu väl intryckt i väggen under partiet. Undrar vem som hittar den en gång... och när!

fredag, juni 22, 2007

130 kg = 3900 kr


Vi har haft en veckas semester. Skönt. Har jobbat på en rad småprojekt. Bland annat har vi varit och sålt kopparen vi tog ner vid takbytet. Det blev 130 kg och 3900 kr till huskassan. Mycket mer än väntat! Å andra sidan kostade hämtningen av riset från trädfällningen 2700 kr. Det fyllde tre lastbilar!

Vidare så har dörrkarmarna blivit klara på andra våningen. Och halleluja, vi har nu lås på toan! Vi funderar fortfarande på hur vi ska göra med själva dörrarna, det lutar åt nya. Sen har vi kört många inköpsrundor och kompletterat med lister och annat. Vi börjar förstå de i bekantskapskretsen (nämner inga namn!) som fortfarande efter 20 år inte blivit färdiga att sätta upp lister. Det tar tid! Speciellt när man måste ha specialare här och var som ska målas och justeras.

Har även börjat jobba på balkongen som ska få nytt räcke och fräschas till under, men lagom till midsommar har värsta långtidsregnet satt stopp för vidare arbete där.

Sen har vi belönat oss med en ny TV. Väntar på leverans... spännande. Det suger ordentligt i inredningstarmen nu. Den måste givetvis ha en ny TV-bänk till, och ett soffbord som passar till... och då vill man ju byta ut mattan under... Ska försöka hålla oss till i vinter, men det är svårt!

onsdag, juni 13, 2007

Sala fönster




Aldrig har väl ordförrådet växt så mycket som detta år. Senaste ordet: "att sala" fick vi lära oss när vi skulle köpa brädor till att klä in fönsterna med. Det heter tydligen så när man klär in ett fönster invändigt. "Salbrädor" kostar förövrigt 600 spänn för fyra stycken... phu.

Vi har jobbat som små sv... de senaste veckorna, men ingenting är riktigt färdigt än ändå. Att sätta och måla lister, dörrkarmar och "sala" tar tid. Bjuder ändå på lite bilder på vägen (lägg märke till vår underbara paradisbuske utanför!).