fredag, december 08, 2006

Fönsterläckage!




Snickarna hann med nästan alla fönster igår! Det stora partiet mot uterummet väntar de med eftersom det finns risk att det som sitter i är bärande. Vi hade mätt fel på 5 cm på ett fönster, men de löste det genom att byta plats på två fönster, bättre två halvbra fönster än ett som är helfel.

MEN... naturligtvis kom höststorm nr 347 (?) för denna hösten i går kväll och det öste in vatten i huset där luftspalten är fri under fönsterna. Plåtslagaren kan inte komma förrän i nästa vecka! Kris och katastrof när vi kom hem igår. Det hade runnit ner vatten från våning 2 till hallen på vån 1 och från sovrummet ner på parketten i vardagsrummet. Nödlösningen blev plast fastklämt i underdelen på fönsterna och skruvat i teglet.

Jättefint blev det i alla fall. De stora fönsterna på framsidan som påminner J starkt om otrevliga besök på distriktssjuksköterskan i Svarte är nu ersatta mot fina med spröjs i mitten. Mindre skyltfönster och mer mysfönster. Det blev även ljust och fint i övre hallen med en dörr med glas från golv till tak.

Inga kommentarer: