torsdag, september 14, 2006

Backjobb på taket

Det går framåt i badrummet. Rörmokaren har varit där. Nu är det upp till oss länge framöver.

Det går bakåt på taket. Efter inspektion av äldre släkting (Åke) har vi insett att vi måste höja läktena för att få snygga takpannerader där takstolen satt sig. Det tog dubbelt så lång tid som vi trodde, men nu återstår "bara" att gå över och klistra igen alla spikhål, smålaga lite, sätta vindskiveplåt och mäta upp var pannorna ska vara. Vi jobbar fortfarande på att få tag i plåtslagare till kupan och skorsten och sen kanske, kanske vi snart kan få upp pannorna och lämna takjobbet. Börjar kännas rätt segt och byggställningarna tickar ju. På bilderna: Vindskivorna halvt uppe - de är så vita och snygga! Läktena är upphöjda där takstolen skjunkit.


Har även jagat offerter på värmesystem, garageportar (får specialbeställas, suck, pga för trångt)och kassett (öppna spisen). Vintern nämrar ju sig.

Och till info - ja, jag (JO) kommer på måndag. Kan behöva lite fysisk vila. Alla ni som betalar dyrt för pilates och balansbollträning kan testa lite "reality-work-out" hos oss. Att klättra upp och ner på tak, banka, lyfta och samtidigt hela tiden spänna hela kroppen för att hålla balansen är bergis mer effektivt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni har ju hunnit jättelångt. Nu är det bara finputsningen kvar ju.